MR Knä – test och snabb vård

MR Knä

MR Knä kartlägger eventuella förändringar i ditt knä och i omgivande områden med magnetkamera (MR). Undersökningen görs i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Sundsvall,  Jönköping, Karlstad eller Västerås.

Vid MR Knä används avancerad datateknik tillsammans med magnetfält och radiovågor i en magnetkamera. Det ger en mycket detaljrik bild av ditt knä med möjlighet att direkt se vad som är fel utan behov av ytterligare undersökning.

Vi levererar alltid resultatet av MR Knä i ett digitalt läkarsamtal. Där kan du diskutera med vår läkare och få hjälp med remiss till behandling vid behov. Om du är beredd att åka till Stockholm kan du få tid till specialistläkare inom 2 veckor genom oss.

Om du har frågor runt MR Knä bokar du ett kostnadsfritt digitalt läkarsamtal med vår läkare Johan Bergling genom att TRYCKA HÄR.

johan bergling

Johan Bergling
Legitimerad läkare och VD

Alla priser i butiken är inklusive eventuell moms

Hur går testet till?

Efter att du beställt MR Knä blir du kallad till ett digitalt läkarsamtal. Läkaren går då igenom din sjukdomshistorik tillsammans med dig och beställer MR på den mottagning du valt.

Väntetiden varierar på olika orter i landet. Som regel får du tid för MR inom 2 veckor. Inom 1 vecka efter undersökningen kallar vi dig till ett digitalt läkarsamtal där vår läkare går igenom resultatet med dig.

Vad händer om ni hittar förändringar?

Bilderna granskas av en röntgenläkare som sammanfattar resultatet i ett protokoll. Vid förändringar ger vår läkare med protokollet som grund en rekommendation om fortsatt vård. Du får också hjälp med en remiss till specialistvård i din hemregion.

Om väntetiden i din hemregion är lång har du möjlighet att få vård i Stockholm genom oss mot en avgift på 1 500 kr. Då får du träffa en specialistläkare inom 2 veckor. Du får mer information om detta av vår läkare i ert samtal.

MR Knä

I den här utredningen kartlägger vi:

  • Eventuella förändringar i ditt knä och i närliggande vävnad

Viktigt att tänka på

Det finns inga särskilda förhållningsregler om du inte har metalldelar eller elektronisk utrustning inopererad i kroppen. Mer information om detta och själva undersökningen med magnetkamera hittar du på 1177 genom att TRYCKA HÄR

Adress till mottagningen där du ska göra ditt test framgår av din orderbekräftelse.

Mer info

MR Knä

Magnetkameraundersökning (MR) som diagnosmetodik utvecklas mycket snabbt i takt med datorernas utveckling. Tidigare var MR enbart för mjukdelar men idag kan tekniken användas på i stort sett alla kroppsdelar.

Fördelen med MR är att undersökningen ger svar direkt. Endast i yttersta undantagsfall behövs ytterligare undersökningar. Därigenom slipper du gå från den ena till den andra undersökningen. Svaret kommer snabbt och är exakt.

MR var tidigare relativt dyr. Även det har förändrats i och med att den tekniska utrustningen blir allt billigare. Det gör att MR idag kan användas som standardmetod vid de flesta diagnoser.

Sammanfattningsvis är MR Knä överlägset annan metodik som exempelvis vanlig röntgen vid samtliga knäåkommor. MR Knä lämpar sig exempelvis utmärkt för artros, meniskskada, korsbandsskada eller annan ligamentsskada.

 

 

Uppskattat tid för

att genomföra en MR Knä är

2 veckor

från beställning

Så här går det till

1

Du beställer

Du väljer var du vill testa dig och svarar på ett antal frågor. Sen skickar vi detaljerade instruktioner till dig.

2

Du gör ditt test

Du testar dig på din arbetsplats eller på en av våra mottagningar. Sen bokar vi ett digitalt läkarsamtal.

3

Vi gör vårt läkarjobb

I samtalet går vår läkare igenom ditt testresultat och dina frågesvar och ställer kompletterande frågor.

4

Vi ger dig svar

Under läkarsamtalet gör vår läkare sin analys ger dig svar, intyg, råd, recept eller remiss vid behov.

Vanliga frågor

Kan ni hjälpa mig att få vård snabbare?

Ja, vi samarbetar med ett nätverk med specialistläkare som driver egna kliniker. Där kan du få vård om du eller din sjukvårdsförsäkring betalar. Du kan antingen boka ett digitalt eller fysiskt besök . Digitala samtal bokar vi normalt inom några dagar. Fysiska besök inom några veckor.

Om du vill göra ett fysiskt besök på en specialistklinik finns de flesta klinikerna i Stockholmsområdet. Du som bor på annat ställe måste alltså vara beredd att resa. Om det räcker med ett digitalt samtal med en specialist kan du använda vår app Bergus Medical hemifrån eller från din arbetsplats.

Läs merDölj

Vem får tillgång till mina personuppgifter?

Vi tillämpar fullständig sekretess och följer Patientdatalagen och Personuppgiftslagen. Det är samma lagar som gäller för övrig svensk sjukvård. Vi lämnar inte ut några uppgifter om dig utan ditt uttryckliga medgivande, inte ens till en anhörig eller till din arbetsgivare.

Vi står under tillsyn av Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) som är den myndighet som utövar tillsyn över all sjukvård i Sverige och under tillsyn av Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som utövar tillsyn över att Patientdatalagen och Personuppgiftslagen följs. Det innebär att du som patient kan lita på att dina uppgifter är i trygga händer.

Läs merDölj

Vad är ett medicinskt test?

Ett medicinskt test är ett vetenskapligt test för att undersöka dig och din kropp. Det kan exempelvis vara ett blodprov, ett EKG, en mätning av blodtryck eller en magnetkameraundersökning. Ett medicinskt test är i de flesta fall en förutsättning för att kunna göra en läkarutredning eller skriva ett läkarintyg. Testerna blir också bättre och billigare med tiden. Idag (2021) är det exempelvis möjligt att i detalj se vad det är för fel på ett knä med magnetkamera för några tusenlappar. För 10 år sedan kostade en sådan undersökning långt mer om den ens var möjlig.

Läs merDölj

Beställning

MR Knä

I den här utredningen kartlägger vi:

  • Eventuella förändringar i ditt knä och i närliggande vävnad