MR Knä – test och snabb vård

MR Knä

MR Knä kartlägger eventuella förändringar i ditt knä och i omgivande områden med magnetkamera (MR). Undersökningen görs i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Sundsvall,  Jönköping, Karlstad eller Västerås.

Vid MR Knä används avancerad datateknik tillsammans med magnetfält och radiovågor i en magnetkamera. Det ger en mycket detaljrik bild av ditt knä med möjlighet att direkt se vad som är fel utan behov av ytterligare undersökning.

Vi levererar alltid resultatet av MR Knä i ett digitalt läkarsamtal. Där kan du diskutera med vår läkare och få hjälp med remiss till behandling vid behov. Om du är beredd att åka till Stockholm kan du få tid till specialistläkare inom 2 veckor genom oss.

Om du har frågor runt MR Knä bokar du ett kostnadsfritt digitalt läkarsamtal med vår läkare Johan Bergling genom att TRYCKA HÄR.

johan bergling

Johan Bergling
Legitimerad läkare och VD

Du kan göra våra tester på mottagningar över hela Sverige

Hur går testet till?

Efter att du beställt MR Knä blir du kallad till ett digitalt läkarsamtal. Läkaren går då igenom din sjukdomshistorik tillsammans med dig och beställer MR på den mottagning du valt.

Väntetiden varierar på olika orter i landet. Som regel får du tid för MR inom 2 veckor. Inom 1 vecka efter undersökningen kallar vi dig till ett digitalt läkarsamtal där vår läkare går igenom resultatet med dig.

Vad händer om ni hittar förändringar?

Bilderna granskas av en röntgenläkare som sammanfattar resultatet i ett protokoll. Vid förändringar ger vår läkare med protokollet som grund en rekommendation om fortsatt vård. Du får också hjälp med en remiss till specialistvård i din hemregion.

Om väntetiden i din hemregion är lång har du möjlighet att få vård i Stockholm genom oss mot en avgift på 1 500 kr. Då får du träffa en specialistläkare inom 2 veckor. Du får mer information om detta av vår läkare i ert samtal.

MR Knä

I den här utredningen kartlägger vi:

  • Eventuella förändringar i ditt knä och i närliggande vävnad

Viktigt att tänka på

Det finns inga särskilda förhållningsregler om du inte har metalldelar eller elektronisk utrustning inopererad i kroppen. Mer information om detta och själva undersökningen med magnetkamera hittar du på 1177 genom att TRYCKA HÄR

Adress till mottagningen där du ska göra ditt test framgår av din orderbekräftelse.

OM

MR Knä

Magnetkameraundersökning (MR) som diagnosmetodik utvecklas mycket snabbt i takt med datorernas utveckling. Tidigare var MR enbart för mjukdelar men idag kan tekniken användas på i stort sett alla kroppsdelar.

Fördelen med MR är att undersökningen ger svar direkt. Endast i yttersta undantagsfall behövs ytterligare undersökningar. Därigenom slipper du gå från den ena till den andra undersökningen. Svaret kommer snabbt och är exakt.

MR var tidigare relativt dyr. Även det har förändrats i och med att den tekniska utrustningen blir allt billigare. Det gör att MR idag kan användas som standardmetod vid de flesta diagnoser.

Sammanfattningsvis är MR Knä överlägset annan metodik som exempelvis vanlig röntgen vid samtliga knäåkommor. MR Knä lämpar sig exempelvis utmärkt för artros, meniskskada, korsbandsskada eller annan ligamentsskada.

 

 

Uppskattat tid för

att genomföra en MR Knä är

2 veckor

från beställning

Så här går det till

1

Du beställer

Du lämnar uppgifter om dig själv och väljer en lämplig mottagning. Vi skickar instruktioner till dig med brev.

2

Du gör ditt test

Du gör testet enligt våra instruktioner när det passar dig. Sen sköter vi resten med hjälp av mottagningen.

3

Vi gör vårt jobb

När vi får svaret på ditt test gör vår läkare sin analys och kallar dig till ett personligt digitalt läkarsamtal.

4

Vi ger dig svar

I läkarsamtalet går du igenom resultatet med vår läkare som ger dig intyg, råd, recept eller remiss vid behov.

Vanliga frågor

Hur fungerar vårdgarantin?

Du har rätt att komma till specialist inom 90 dagar från remissdatum. Om din hemregion inte kan erbjuda det ska dom erbjuda specialistbesök på annan ort. Dom ska då också ersätta dig för reskostnader och ledsagare vid behov.

Läs merDölj

Kan ni hjälpa mig att få vård snabbare?

Efter att vi skrivit remiss har du rätt att komma till en specialist inom 90 dagar enligt vårdgarantin. Om det inte fungerar hjälper vi dig. Det finns i allmänhet möjlighet att komma till specialist inom 2 veckor om du är beredd att resa.

Läs merDölj

Vad ingår i priset?

I priset ingår samtliga kostnader fram till färdig läkarutredning inklusive recept eller remiss vid behov. Inga övriga kostnader ingår. Ytterligare provtagning och behandling ingår alltså inte. Mer information om hur du går vidare får du vid ditt läkarsamtal.

Läs merDölj

Kan jag välja mottagning helt fritt?

Vi remitterar dig till offentlig vård som ger dig en remiss som gäller på alla sjukhus och vårdcentraler i Sverige. I första hand väljer du din egen vårdcentral och ditt eget sjukhus. Om du inte har möjlighet till det väljer du en annan mottagning. Priset blir detsamma oavsett vilken mottagning du väljer.

Läs merDölj

Beställning

MR Knä

I den här utredningen kartlägger vi:

  • Eventuella förändringar i ditt knä och i närliggande vävnad