Om Bergus Medical

Bergus Medical är ett vårdföretag med läkare och annan medicinsk personal som tar hand om våra patienter digitalt via telefon. Vi har ingen fysisk mottagning. Vid behov av fysisk undersökning samarbetar vi med andra vårdgivare.

Vi har avtal med samtliga regioner i Sverige vilket gör att vi kan testa våra patienter på alla Sveriges sjukhus, vårdcentraler och andra mottagningar med regionavtal. Det ger samtliga innevånare i Sverige tillgång till de mest avancerade analyserna och undersökningsmetoderna genom oss.

I alla våra läkarutredningar ingår personliga digitala samtal med en läkare som tillsammans med patienten går igenom resultatet och ger behandling eller skriver remiss vid behov. I de fall vi skriver remiss och det är långa väntetider hjälper vi till att hitta alternativ med kortare väntetid på annan ort.

Våra läkare och vår övriga medicinska personal har svensk legitimation. I många av våra sjukdomsutredningar har vi tillgång till ledande läkarexpertis inom området. Vi har tillstånd att bedriva vår verksamhet från Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) och vi arbetar under samma sekretess som svensk offentlig sjukvård.

Bergus Medical strävar efter att alltid ligga i medicinsk framkant och har flera intressanta samarbeten igång. Ett exempel är ögonhälsa där vi samarbetar med Apoteket AB och är medicinskt ansvariga för tre ögonmottagningar i Täby, Ulricehamn och Östersund. På dessa mottagningar får patienter tillgång till avancerade ögonundersökningar med hjälp av optiker och ögonläkare. Ett annat exempel är prostatacancer där vi samarbetar med Karolinska Institutet och forskargruppen bakom Stockholm3. I detta vårdförfarande får patienter tillgång till ett vårdförfarande som anses världsledande idag.