Om Bergus Medical

Bergus Medical är ett privat vårdföretag med läkare och annan medicinsk personal som tar hand om våra patienter digitalt i vår app via telefon, läsplatta eller dator. Genom oss får samtliga innevånare i Sverige tillgång till avancerade medicinska utredningar på lika villkor.

Våra utredningar börjar ofta med ett medicinskt test. Efter testet går läkaren igenom resultatet tillsammans med patienten i ett digitalt samtal. I samband med samtalet får patienten behandling eller remiss för vård i sin hemregion vid behov. I de fall det är lång väntetid ger vi vård hos specialistläkare inom två veckor genom oss.

Våra läkare och vår övriga medicinska personal har svensk legitimation. I våra sjukdomsutredningar har vi tillgång till ledande läkarexpertis inom respektive område. Vi har tillstånd att bedriva vår verksamhet från Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) och vi arbetar under samma sekretess som svensk offentlig sjukvård.

Bergus Medical strävar efter att alltid ligga i medicinsk framkant och har flera intressanta samarbeten igång. Ett exempel är prostatacancer där vi samarbetar med Karolinska Institutet och forskargruppen bakom Stockholm3. I detta vårdförfarande får patienter tillgång till ett vårdförfarande som anses världsledande idag.