Körkort och taxi – läkarutredningar och läkarintyg i hela Sverige

Tunga fordon eller taxi

Vid framförande av tunga fordon och taxi bär du ett stort ansvar för dig själv, andra trafikanter och eventuella passagerare. Därför behöver du genomgå en läkarundersökning och få ett läkarintyg.

Detta läkarintyg behövs när du ska ansöka om körkortstillstånd för högre körkortsbehörighet eller förnya ditt körkort hos Transportstyrelsen. Det behövs också för taxiförarlegitimation.

Vi genomför de medicinska undersökningarna på en tid och plats som passar dig. Du kan välja att vi kommer ut till din arbetsplats eller så kommer du till vår mottagning på Linnégatan 7 i Stockholm.

johan bergling

Johan Bergling
Legitimerad läkare och VD

Alla priser i butiken är inklusive eventuell moms

Mer om läkarintyget

Det här läkarintyget (TSTRK1007) behöver Transportstyrelsen vid ansökan om förlängning och körkortstillstånd för körkort C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE (grupp 2 och 3).

Det behövs också vid ansökan om taxiförarlegitimation eller då Transportstyrelsen skickar en allmän begäran om lämplighet att ha körkort.

Mer om testet

Testet visar om det finns något medicinskt hinder för att utfärda ett läkarintyg. Om det inte finns något hinder skickar vi ditt läkarintyg elektroniskt till Transportstyrelsen. Du får också en kopia på intyget skickad hem till dig.

Högre körkortsbehörighet och taxiförarlegitimation

I det här testet kontrollerar vi

  • Synskärpa, synfält och hörsel
  • Allmän hälsostatus

  • Priset är inklusive moms (260 kr)

Så här går det till

1

Du beställer

Du väljer var du vill testa dig och svarar på ett antal frågor. Sen skickar vi detaljerade instruktioner till dig.

2

Du gör ditt test

Du testar dig på din arbetsplats eller på en av våra mottagningar. Sen bokar vi ett digitalt läkarsamtal.

3

Vi gör vårt läkarjobb

I samtalet går vår läkare igenom ditt testresultat och dina frågesvar och ställer kompletterande frågor.

4

Vi ger dig svar

Under läkarsamtalet gör vår läkare sin analys ger dig svar, intyg, råd, recept eller remiss vid behov.

Vanliga frågor

Är det samma pris oavsett mottagning?

Nej. Det angivna priset gäller för test på plats på vår mottagning på Linnégatan 7 i Stockholm. Vid mobil testning på plats på arbetsplatsen tillkommer en avgift för den mobila enheten. Pris för detta lämnas på offert och beror också på hur många tester din arbetsgivare beställer per tillfälle.

Läs merDölj

Vad händer vid medicinskt hinder?

Om testet visar på ett medicinskt hinder som gör att vi inte kan ge dig ett intyg hjälper vi dig. Tillsammans med dig och din arbetsgivare går vi igenom läget och hjälper dig vidare så att du får den vård du behöver. Antingen genom oss eller genom din sjukvårdsförsäkring.

Läs merDölj

Hur bokar jag en tid?

Vår ambition är att alltid utföra testet på en tid och plats som passar dig. Därför bokar vi alla tester manuellt. Efter att vi har mottagit din beställning kommer vi att ringa upp dig för att säkerställa att vi hittar en tid och plats för testet som är optimal för dig.

Läs merDölj

Kan jag välja mottagning helt fritt?

Ja. Vi är en rikstäckande leverantör av läkarintyg men priset kommer att variera. Det beror på var i Sverige som testet görs och hur många tester din arbetsgivare beställer vid varje testtillfälle. Priset du ser gäller för ett test på en av våra mottagningar. Vid mobil testning på plats på arbetsplatsen tillkommer en avgift för den mobila enheten. Vänligen kontakta oss för prisuppgift.

Läs merDölj

Beställning

Högre körkortsbehörighet och taxiförarlegitimation

I det här testet kontrollerar vi

  • Synskärpa, synfält och hörsel
  • Allmän hälsostatus

  • Priset är inklusive moms (260 kr)